miércoles, 21 de noviembre de 2007

Les dones volem sumar


Visita de la Diputada al Congrés, Lourdes Muñoz, a Sant Cebrià.

Els i les socialistes de Sant Cebrià apostem per les polítiques d´igualtat home – dona. Ho vam demostrar a les passades eleccions essent l´únic partit que va presentar una llista paritària amb 50 % dones, 50 % homes i ho tornem a demostrar presentant una moció en el ple Municipal on demanem pels pròxims pressupostos 2008 una partida pressupostària de 3.000 € destinada en formació per la dona, entre altres coses.Aquesta moció es va aprovar per unanimitat, encara que sense concretar l´import de la partida, on esperem que sigui més ampliada i mai al revés.

Però a part d´aconseguir recursos, que és important, cal també que la resta de partits i en especial l´equip de govern prenguin consciència que el nostre poble és plural en gènere i per tant totes les polítiques, totes les accions han de contemplar l´atenció a la diversitat de gènere des de la transversalitat.

Seguint aquesta línia, dissabte passat vam voler convidar a Sant Cebrià a la Lourdes Muñoz, Diputada al Congrés a Madrid i secretària de la política de les dones al PSC. Va parlar de les aprovades “Llei d´Igualtat” i “Llei de la Dependència”. Ens va deixar clar que la nostra visió del feminisme ha de portar a dones i homes a compartir responsabilitats i oportunitats per transformar realment la societat.

Prova d´això és que la llei, en la seva segona fase de desplegament per l´any vinent, contempla que el permís per paternitat s´ampliï de dos setmanes a un mes. Això també servirà en part perquè un empresari quan hagi de contractar un home o una dona, pensi que als dos els hi haurà de donar permís de paternitat o maternitat, i que això no sigui només una raó de discriminació cap a la dona alhora de la seva contractació. Tal i com ens va explicar la diputada Muñoz, es tracta d´aconseguir la corresponsabilitat home-dona.

Així la nostra acció de desenvolupament de la igualtat de gènere no s´acaba en un programa electoral, més encara quan ens adonem que l´equip de govern està format per 6 homes i només una dona, pensem que Sant Cebrià és també dona.